
- Erkend door Ministerie van Justitie en Veiligheid
- Gelegitimeerd door Korpschef Politie
- Opgeleid door International Anti Crime Academy
- POB-nummer 8483
-
Een beëindigde relatie brengt veel met zich mee, van oplopende emoties tot allerlei zaken die geregeld moeten worden, waaronder alimentatie. Als de aangewezen partij netjes de alimentatie betaalt maar vermoedens krijgt dat de voormalige partner inmiddels een nieuwe relatie heeft, zou het kunnen zijn dat de betalingen aangepast of gestopt kunnen worden.
Dat geldt ook bij vermoedens dat de voormalige partner in de periode na de scheiding een hoger inkomen heeft dan bij de vaststelling van het alimentatiebedrag. De ontvangende partij moet wijzigingen in het inkomen of de woonsituatie doorgeven. Maar wat als dat niet gebeurt?
De wet zegt:
Einde verplichting levensonderhoud
Een verplichting van een gewezen echtgenoot om uit hoofde van echtscheiding levensonderhoud te verschaffen aan de wederpartij, eindigt wanneer deze opnieuw in het huwelijk treedt, een geregistreerd partnerschap aangaat dan wel is gaan samenleven met een ander als waren zij gehuwd of als hadden zij hun partnerschap laten registreren. (Bron: Artikel 160 Burgerlijk Wetboek Boek 1)
De woorden “samenleven met een ander als waren zij gehuwd” zijn hier essentieel. Samen boodschappen doen of samen op vakantie gaan is voor een rechter geen bewijs, er is meer voor nodig.
Als u vermoedens heeft dat uw voormalige partner een nieuwe relatie heeft in de zin van de wet zoals hierboven omschreven, wilt u ook weten of uw vermoedens terecht zijn.
Recherchebureau InQuirens kan u hiermee helpen door onderzoek te doen op basis van een aantal criteria die, correct gerapporteerd en gedocumenteerd én in samenwerking met uw advocaat, voor een rechter wél aanleiding kunnen zijn de alimentatieverplichting te herzien. Vaak kunnen dan ook de kosten van het onderzoek worden verhaald op de andere partij.
Heeft u vermoedens of zorgen over de alimentatie? Recherchebureau InQuirens helpt u bij het vinden van de waarheid.
Neem contact
met ons op
Heeft u vragen of zorgen? Wij staan voor u klaar.
+31 85 401 4152 info@inquirens.nlOnze werkwijze
-
Intakegesprek
Dit is altijd de eerste stap. De informatie die uit dit gesprek komt wordt samen met de gemaakte afspraken verwerkt in een offerte.
-
Plan van aanpak
De offerte bevat een plan van aanpak inclusief een gespecificeerd voorstel over hoe wij u kunnen helpen met het vinden van de waarheid.
-
Uitvoering
Wij voeren het onderzoek uit binnen de gestelde wettelijke kaders en conform de gemaakte afspraken.
-
Eindfase
Na afronding van het onderzoek ontvangt u een helder verslag van onze bevindingen, dat als bewijs kan dienen voor verdere stappen.
Zoekt u de waarheid? Wij staan voor u klaar.
Stel uw vraag met onderstaand formulier, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
